Шевченко

Виховна година «Ми чуємо тебе, Кобзарю!»

Щовесни, коли тануть сніги і на рясті просягає веселка, повні сили живої снаги, ми вшановуємо пам’ять Шевченка.

Так, 09 березня о 13:30 в актовому залі гуртожитку Ковельського професійного ліцею відбулася тематична виховна година «Ми чуємо тебе, Кобзарю!» до 200-річниці з дня народження великого Кобзаря.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Минають роки, але час не в змозі притупити гостру актуальність Шевченкового слова для наступних поколінь. Поезії Кобзаря народжені для того, щоб не вмирати ніколи. Учаснки євроклубу «LIFE» , які читали поезії Шевченка, допомогли глядачам ще раз доторкнутися серцем до його поетичної скарбниці. Це і Пасевич Ірина (3 курс), і Приступчук Катерина (2 курс), і Биков Олександр (1 курс).

Ліцей пишається своїми зірочками, юними поетами. На святі звучав авторський вірш Троцевич Алли (3 курс).
Зал завмирав, коли звучали пісні на слова Т. Шевченка. Дует Гуля Вадима і Біліча Владислава полонили слухачів піснями «Вітре буйний» , «Тече вода з-під явора», «Минають дні, минають ночі».
Познайомилися ліцеїсти і з малярською спадщиною Кобзаря за допомогою презентацій, складених самими учнями.

Досить вдало було підібрано матеріал з висвітленням життєвого і творчого шляху Тараса Григоровича Шевченка. Учні спробували вустами поетів та самого Кобзаря висловити його любов до рідної неньки-України та страждання українського народу.

На оновленій нашій українській землі живе і вічно житиме в народі пам’ять про великого Кобзаря, геніального сина України, поборника святої правди. Тарас Григорович був одним із нас, народним пророком, титаном духу.