Мама

Конкурс презентацій на тему «Мама»

З першої миті життя схиляються над нами обличчя матерів. У тривозі, любові й надії вдивляються вони в своїх дітей, прагнучи щастя для них. Усім своїм життям і працею утверджують в нас кращі риси людяності й добра. Бережуть від усього лихого.

Матері… Все життя дивляться вони нам услід, бажають добра і щастя. Сподіваються від своїх дітей найвищих духовних злетів, бо й в останню хвилину думають про те, щоб діти їхні жили гідно серед людей і творили добро на своїй землі.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Мати – найдорожча на Землі істота. І найбільшою радістю для неї – щастя її дітей. Тому вчить вона добра і правди, мудрості й великої любові до праці, до всього прекрасного. Тож, друже мій, схилімо голови перед величчю матері, перед її світлим образом.

Найдорожчу для нас людину вшановуємо в травні, коли цвітуть сади, розцвітають яскраві квіти, дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Матері.

Напередодні Міжнародного дня жінок 8 березня євроклуб «LIFE» провів конкурс презентацій на тему «Мама». Лайфівці рза допмогою презентацій розповіли про найдорожчу для них людина – матусю, використовуючи фотографії, відеоматреіал, читання поезії, легенди  про матір тощо.  Ознайомити учнів з внеском жінок-українок в історію, науку, культуру, освіту. Підібрати прислів’я та приказки, вислови відомих людей про “жінку-матір”. “Мати як сонце”, “Мати як молитва”, “При сонці тепло, при матері добре”, “Материна любов ніколи не змінюється”, “Рада б мати для дітей небо прихилити та зорями вкрити”, “До людей по розум, до матері – по серце”, “На світі знайдеш усе, крім рідної матері”, “Не відкладай доріженьку до мами, щоб не спізнитися навік”. Зачарувала своїм співом учасниця євроклубу Сущ Лілія піснею «Мама-мамочка».

Дуже добре, якщо шана до матері буде виявлятися не тільки в день свята, а завжди, всіма і всюди.

Адже матір  –  берегиня роду людського, вона та квітка, промінь якої ніколи не в’яне, а розцвітає з плином літ усе ясніше.