Толерантність

Відкрите засідання євроклубу «Толерантність, як одна з найголовніших цінностей життя»

Толерантність… Визначення цього поняття кожен з нас спробував відшукати на відкритому засіданні євроклубу «LIFE», яке відбулося 21 листопада у вигляді дискусії, яка супроводжувалася презентаційним матеріалом та проведенням тренінгу.

Все ж таки слово «Толерантність» – пояснюється як терплячий. Толерантна людина – це перш за все особистість, якій притаманні духовні, моральні цінності та якості. Як писав Олександр Довженко: «…людина повинна бути Людиною…». Цей вислів пояснюється тим, що кожен з нас повинен задуматися над своїм відношенням до інших, вміти правильно підтримати один одного, поважати людей, прислуховуватися до інших думок , поглядів.

Отож, бути толерантним – це перш за все культурне спілкування з оточуючими, допомога близьким і чужим людям, гарячий відгук на чужий біль, вміти правильно підтримати людину і в радості і в горі, поважати, шанувати і передавати з покоління в покоління звичаї, традиції і навички нашого народу.

Пам’ятай одне!

Почніть з себе і весь ваш життєвий шлях наповниться гармонією , посмішками , яскравим сонцем над головою, щирими враженнями , хорошими відгуками від оточуючих. І тоді життя не пройде марно і ви з гідністю можете себе називати Людиною!

Отже, давайте самореалізовуйтеся, самоудосконалюйтеся, виховуйте в собі ті якості, що будуть наповнювати наше буття тільки позитивними емоціями і кожною щасливою хвилинкою нашого життя, бо життя дається людині лише один раз і прожити його потрібно з гідністю. Спілкуймось толерантно — ось мій заклик до вас, нехай кожен з нас пробудить в себе людські почуття щирості і доброти.