Голодомор

Інформаційно-просвітницька година «День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні»

Голодомор 1933 року – це одна з найбільш болючих і трагічних подій в історії українського народу. Цей голод не був спричинений поганим урожаєм чи іншою природною катастрофою. А був він штучний, навмисно і планово організований Кремлем, як засіб залякування, поборювання і фізичного знищення непокірного українського селянина та підкорення його російському диктаторському режимові та щоби знищити в душах українського народу ідеї визвольної боротьби, ідеї до самостійності України, до будови української незалежної держави.

В цей день весь педагогічний та учнівський колектив, колектив євроклубу «LIFE» вшанував пам’ять жертв голодомору.  Про трагічні події  в Україні в 32-33-х роках розповіли лайфівці, які підготували годину-реквієм «День пам’яті жертв голодомору». Присутні вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання . На імпровізоване сине небо учні повісили хмаринки з іменами діточок, які померли в ті жахливі часи. І піднялися в небо хмаринки , символізуючи загиблі і душі маленьких діточок.

Хай найвищим пам’ятником мільйонам жертв України буде світлий храм нашої демократичної держави. Розбудова нової держави України, єднання всіх патріотичних сил, загальне примирення є гарантією того, що страхіття Голодомору більше НІКОЛИ не прийдуть на нашу вільну землю…

Господи! Ти дав нам Україну. Допоможи створити порядок в ній! Пошли своє Боже благословення на весь народ український! Пошли їм просвітлення й тверду волю подолати всі перепони, а також зрозуміння, як треба жити у виконанні Твоїх Заповітів.

Вічна пам’ять невинним жертвам Великого Голодомору!