День європейських мов

День європейських мов

Це свято було запроваджене у 2001 році Радою Європи як своєрідний спосіб підтримки розмаїття мов, двомовства кожного європейця та розвитку викладання мови у світі. Дійсно, адже зараз у світі стає все більше і більше людей, які володіють хоча б однією іноземною мовою. Також мета цього свята – зберегти та розвинути мови, які задекларовані як офіційні мови політики Євросоюзу.

26 вересня 2013 року  під лозунгом «Вивчайте мови європейських країн» Європейський день мов  було  проведено в Ковельському професійному ліцеї.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Свято було розпочато з прослухування гімну Євросоюзу та презентації про країни, які входять до його складу. Урочистий гімн та фото з національною символікою Європейських міст допомогли глядачам налаштуватись  на потрібний лад, та відчути себе причетними до всеєвропейського заходу. А гарно прикрашена за допомогою лозунгів, плакатів та прапорів актова зала створювала відповідну атмосферу.

Після виступу євроклубівців, які познайомили з метою та історією святкування Європейського дня мов, гості прослухали привітання різними мовами світу. Було цікаво дізнатися, що   одним з найкрасивіших слів на планеті було визнано італійське слово «amorе», що значить любов (опитування проводилося серед 12 000 жителів Європи).

Як же вдається деяким людям вивчити багато мов? Від чого це залежить? Від спадковості або наполегливої праці? На всі ці питання допомогли знайти відповіді учні, які презентували інформацію про відомих на весь світ поліглотів та познайомили присутніх з порадами  для кращого вивчення іноземної мови.

За традицією в кінці свята була проведена вікторина на кращого знавця країн Євросоюзу та зроблені фото на пам’ять.