Українській молоді – Європейські цінності

Круглий стіл на тему «Українській молоді – Європейські цінності»

Якими цінностями керуватись у своєму житті, яку політичну модель вважати зразковою і чи потрібно шукати цей шлях взагалі? Шукали відповідь на це питання євроклубівці разом з викладачами  історії Мацкевич К. Ю. та іноземної мови Оніщук С.Д. за круглим столом, який відбувся 8 жовтня 2013 року.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


«Vitaеstvia», що в перекладі означає життя це дорога…

Так, дійсно, життя – це дорога. Вона дуже рідко буває гладенькою і рівною, найчастіше – життєва дорога звивиста і повна різноманітних розгалужень. Яку дорогу обрати в майбутньому? Як зробити правильний вибір? Адже перспектив так багато!

В сучасному тісному, глобалізованому світі, де час спресувався настільки, що кожна секунда відкриває нові можливості, як не помилитись і вибрати найкраще? Якими цінностями керуватись в подальшому житті? Кожна молода людина опиняється перед складним вибором. Цінності, в яких вона виховувалась в дитинстві, тепер ґрунтовно аналізуються та переосмислюються. Молода людина приходить до нового розуміння соціальних, моральних і психолого-вольових аспектів свого життя.

Нині в моїй державі триває дискусія щодо зовнішньополітичної орієнтації України, вектора цивілізаційного розвитку. Кожного дня в засобах масової інформації я чую словосполучення «європейська модель», «європейські стандарти», «європейські цінності»…

А що ж собою являють «європейські цінності»? Які вони мають сильні й слабкі сторони? Чому так багато людей, причому не лише в самій Європі, а й на інших континентах, вважають ціннісні стандарти Європи взірцем?

Європейський Союз має систему цінностей, що поєднують окремих людей та нації, надаючи їм дещо загальне, надаючи спільної ідентичності.

Попри все, я вважаю, що європейські цінності – це важливий здобуток не лише Європи, а й усього людства. Тому орієнтація на європейські стандарти при високій національній самосвідомості сприятиме істотному цивілізаційному успіху нашого суспільства.