Всесвітній день дитини

     Щорічно 20 листопада у всьому світі відзначають чудове свято – Всесвітній день дитини (Universal Children`s Day). Безсумнівно, це день світового братерства і взаєморозуміння в ім’я благополуччя дітей в усьому світі.

На жаль, в сучасному суспільстві не кожна дитина має можливість гідно реалізовувати свої права і захищати свої інтереси, в тому числі, через несумлінне виконання деякими дорослими своїх батьківських обов’язків. Виховання дітей, їхнє майбутнє визначається політикою держави і положенням в країні.

Саме близькі люди, батьки, сім’я можуть захистити дитину і створити умови для повноцінного її розвитку. І майбутнє дітей, в першу чергу, залежить від ситуації в родині, від взаєморозуміння і взаємоповаги дітей і дорослих.

Діти повинні знати свої права, вміти їх відстоювати, але керуватися тим, що у кожної людини є, не тільки права і свободи, а й обов’язки. Завдання дорослих – робити все можливе, щоб кожна дитина була оточена турботою і увагою.

Безумовно, тільки спільними зусиллями суспільства і кожного громадянина можна забезпечити гідне сьогодення і краще майбутнє нашим дітям.

Напередодні свята і дітям, і дорослим бажаємо здоров’я, успіхів, благополуччя, любові, добра і взаєморозуміння!

 

Created with oQey Gallery

 

20 листопада в “ДНЗ КЦПТО” євроклуб “LIFE” провів засідання на тему “День дитини”, де  учні поділилися думками,  знаннями та емоціями , переглянули відео-проекти “День дитини ”