Великодні посиденьки

Великодні посиденьки

ВЕЛИКДЕНЬ – свято, час виникнення якого губиться у сивій давнині. Дослідники визначають йому на наших землях не менше 7000 років. Безпосередньо свято ВЕЛИКОДНЯ відзначалось відповідно до астрономічного положення Сонця – під час весняного рівнодення, коли день ставав довшим за ніч. Період святкування охоплював цілий цикл свят, пов’язаних одне з одним, але різних за обрядом проведення, змістом, значенням тощо.

Святкування Великодня в православ’ї має свої традиції. Перед початком свята проходить семитижневий Великий піст. Останній тиждень перед святом називають Страстним. Напередодні свята Великодня – у Велику Суботу – всі віруючі збираються на молитву в церкві. Прийнято святити в церкві великодню їжу. Традиційним частуваннями є сирна паска, фарбовані яйця, паски.

28.04.2016р. в актовій залі Ковельського професійного ліцею Євроклуб «LIFE» провів виховану годину на тему «Великодні посиденьки». Під час заходу ми розповіли про традиції святкування Великодня, використавши мультимедійні та відео презентації. Вокальним колективом Євроклубу і групи 12 виконали пісню «Молитва за Україну». Ведучі розповіли звідки ж пішов звичай на Великдень фарбувати яйця, про символіку кольорів і був проведений майстер-клас розпису писанок воском.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Євроклуб вітає усіх Вас з Світлими Великодніми Святами. Нехай з Великоднем до Вашої оселі прийде здоров’я, любов, щастя, добробут, душа нехай світлішою стає, серце пламеніє любов’ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх Вам земних благ!