День Європи

Created with oQey Gallery

Сьогодні День Європи сприймають як символ миру та єдності. Це той день, коли всі європейці гуртуються навколо ідеї вшанувати свої спільні цінності та окреслити нові перспективи розвитку об’єднаної Європи.

З метою реалізації стратегії європейської інтеграції у ліцеї з  15 по 19 травня євроклубівці проводили заходи з нагоди відзначення Дня Європи. Педагоги  та учні ліцею активно долучилися до участі.

На загальноліцейній лінійці члени євроклубу “Life” прозвітували про свою діяльність, ознайомили учнів з історією створення Європейського Союзу та відмітили, що Дні Європи в Україні традиційно відзначаються з метою нагадати українцям, що вони є європейською нацією і розглядаються як практичний крок у напрямку зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

У кабінеті іноземної мови під керівництвом викладачів  Дубнюк І.М. та Оніщук С.Д. був проведений конкурс малюнків та літературних творів на тему:  «Європа очима дітей», «Я – європеєць», до якого залучились учні ІІ -ІІІ курсів.

Викладач фізичної культури Панаскевич Н.П. провела спортивний брейн-ринг серед учнів І – го курсу. Учасники мали нагоду показати не лише свої інтелектуальні здібності, а й спортивні навики. Перемогу в брейн-ринзі здобули учні 12 групи за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

Не менш цікаво пройшла вікторина «Все про Європейський Союз» , яку  підготувала та провела викладачі історії  України  Самойліч Н.М.

Викладач всесвітної історії Рижко О.О. разом з учнями на уроці-конференції обговорювали питання про історію та програму діяльності Європейського Союзу, без віз для України, Україна і ЄС, здійснили віртуальні подорожі країнами Європи, де учні відкрили цікаві факти та поглибили знання про деякі країни ЄС .

Завершивсь тиждень флешмобом «Вишивана Україна в центрі Європи» за участі учнів ліцею,педагогів на чолі з  керівником євроклубу “Life” Оніщук С.Д