Рідна мова

«Рідна мова – пісня калинова»

“Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить”, під такою назвою відбулися заходи до Дня української мови та письменності. Цей день був відмічений великою кількістю заходів, конкурсом стіннівок та плакатів, тематичних виставок, вікторин, які були підготовленні євроклубівцями.  В програмі Дня також проведено виховні та інформаційно-просвітницькі години в навчальних групах.

Цікавою була виховна година „Рідна мова – пісня калинова”, яку підготували євроклубівці для учнів Ковельського професійного ліцею.

Свято відбулося в актовому залі ліцею, який був прикрашений рушниками з українським орнаментом, висловами про рідну мову.  Присутніх вразили своїм проникливим читанням віршів учасники євроклубу, глядачі переконалися в тому, що така поезія не втрачає своєї актуальності і в наш час.

У рамках дня бібліотекарем ліцею була підготовлена тематична виставка художньої, публіцистичної та науково-методичної літератури присвячена Дню української писемності та мови «Слова… У вас мудрість вічна і любов жива».

Приємно, що в заходах, присвячених рідній українській мові були задіяні практично всі учні навчального закладу. Так виховується патріотизм.