Міжнародний день по зменшенню небезпеки стихійних лих

     Міжнародний день по зменшенню небезпеки стихійних лих був встановлений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй  в цілях підвищення обізнаності про необхідні заходи для зниження  небезпеки лих. Засновано 22 грудня 1988р.

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН вирішила продовжити щорічно відзначати цю дату як Міжнародний день зі зменшення небезпеки стихійних лих у другу середу жовтня як один з інструментів, що сприяють формуванню глобальної культури зменшення небезпеки стихійних лих, включаючи запобігання їм, пом’якшення їхніх наслідків та забезпечення готовності до них.

За даними ООН, загальна сума економічних збитків від стихійного лиха на Земній кулі щорічно становить понад 60 млрд. доларів США. Стихійні лиха спостерігаються в Україні. Вони можуть охоплювати територію цілих регіонів. За даними МНС, за 1997 рік у нашій державі виникло 253 надзвичайні ситуації природного походження.

16 жовтня у ДНЗ КЦПТО эвроклубівці провели виховний захід  «Міжнародного дня по зменшенню небезпеки стихійних лих». Учасники клубу «LIFE» підгоували презинтацї, доповіді  за допомогою яких донесли інформацію по тематиці заходу

Created with oQey Gallery

  

Created with oQey Gallery

Заступник Президента Євроклубу «LIFE» Шум Дар’я