Євроклуб LIFE Ковельського професійного ліцею

Відкрите засідання євроклубу до Дня європейських мов

Уже не перший рік, як 26 вересня весь світ відзначає День європейських мов. Будучи частиною цивілізованого світу, ми – українці, повинні також слідувати цьому прикладу. Тому учасники європейського клубу нашого ліцею вирішили також в свою чергу відзначати цей святковий день.

Зранку, у п’ятницю, учнів та вчителів, що поспішали до ліцею, євроклубівці вітали мовами країн Європи, тримаючи у своїх руках прапорці відповідних країн. Протягом дня, на перервах, усі охочі могли дізнатися багато корисної інформації про значення Дня європейських мов. Так ведучі заходу звернулися до присутніх словами: «У всі часи люди розуміли значення іноземних мов в житті культурної людини. З початком нового тисячоліття ЮНЕСКО проголосило XXI століття – століттям поліглотів. На увесь світ прозвучав девіз «Вивчаємо мови впродовж всього життя». 2001 рік був оголошений Всесвітнім Роком і з’явилося нове свято Європейський День іноземних мов.

Далі присутні переглянули відео-репортаж стосовно цієї події, відео-презентації «Про поширення мов у світі» та відео сюжет «Як будуть звучати слова різними європейськими мовами», які підготували учасники євроклубу.

Усім відомо, що мова відображає душу та характер народу. В рамках інтеграції України до Європейського Союзу, з минулого року в школах нашої держави п’ятикласники почали вивчати другу іноземну мову. В давнину говорили: «Знати багато мов – означає мати багато ключів до одного замку». Як ви гадаєте, які двері можна відкрити за допомогою цих ключів? Ви праві, це двері дружби і взаєморозуміння!»

На свято були запрошені друзі європейці (євроклубівці), які по черзі зверталися до присутніх, а ведуча запитувала слухачів: «Якою мовою говорила наша гостя та з якої європейської країни вона до нас завітала?» Якщо глядачі відповіли невірно, ведуча пропонувала «європейцям» показати прапорець своєї держави. Хочеться відзначити, що виступи викликали особливе захоплення та інтерес присутніх.

Долучився до святкування і вчитель іноземної мови, який підготували разом з учнями пісні англійською та німецькою мовами.

Друзі! Вивчайте іноземні мови! Європейський День мов призваний нагадати всім народам про те, що спілкування – це наше багатство. А знання іноземних мов – це можливість відкрити для себе новий світ, нову культуру, краще зрозуміти один одного!