День Європи

Фестиваль пісні і танцю “Європа багатолика: єдина, близька, велика!”

З 2003 року в третю суботу травня на Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Головною метою даного свята є демонстрація прагнення до зближення з країнами Європейського союзу в зв’язку з планами України приєднатись до ЄС.

Взагалі День Європи святкується Євросоюзом 9 травня, а відправною точкою на шляху до встановлення цього свята вважається Декларація Шумана (1985 року).

Саме ж свято на Україні було задумано як день, коли жителі країни повинні відзначати день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. За традицією останніх років, до цього свята були приурочені різноманітні заходи: презентації європейських країн з виставками і дегустація традиційних страв, естрадні концерти за участю українських та європейських виконавців, які проходили на головних площах усіх великих міст України.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


В рамках проведення Дня Європи у Ковельському професійному ліцеї протягом квітня було організовано та проведено ряд заходів присвячених Дню Європи, а саме:

  • проведення конференцій;
  • диспутів;
  • засідань за круглим столом;
  • конкурсів;
  • творів;
  • виставок малюнків;
  • мультимедійних виставок на теми: “Європейське культурне надбання”, “Україна та європейська інтеграція: правовий вимір”, “Європа – наш спільний дім”, “Парад країн Європи”, “Європа та виклик часу” – спрямованих на підвищення обізнаності учнів щодо розвитку ЄС та перспектив європейської інтеграції України.

28 квітня 2015 року було проведено фестиваль пісні і танцю “Європа багатолика: єдина, близька, велика!”, присвяченого Дню Європи. Організатором цього свята був викладач з іноземної мови Оніщук Світлана Дмитрівна та учасники Євроклубу “LIFE”.

Аматори сцени Сущ Лілія, Гуль Вадим, Луцюк Юлія, Галушка Олена, Пасевич Ірина, Хвіщук Валентина, Свиридюк Неля, Штик Ангеліна, Биков Олександр, Жук Ілля, Біліч Владислав, Бушковська Анастасія продемонстрували різні жанри: вокальний спів, вокально-хорове мистецтво, фольклорне мистецтво, інструментальний жанр, театральне та хореографічне мистецтво, художнє читання українською та іноземними мовами.

На захід було запрошено старшу групу № 3 дитячого садочка № 11 м. Ковеля, які виконали хореографічну композицію “Кольорова Україна”  (художній керівник – Смірнова Олена Володимирівна) та ансамбль “Дзвіночок” м. Ковеля (хореограф – Темрук Інна Олександрівна), які виконали танцювальні номери: “Фінська полька”, “Угорський танець”.

Свято подарувало усім присутнім багато приємних хвилин та позитивних вражень.