Цікаві факти про Норвегію

Столиця Норвегії – Осло.

Чисельність населення Норвегії становить – 5,3 млн осіб.

Норвегія межує з такими
країнами: Швеція, Фінляндія, Росія, Данія (через протоку).

У Норвегії зафіксовані найвищі у світі ціни на бензин – (попри те, що Норвегія є одним з найбільших експортерів нафти у світі).

Публічні університети Норвегії є безкоштовними для студентів з будь-якої точки світу.

Факт для любителів англійської мови: в Норвегії є місто з назвою “Hell”.

Рекламування товарів дітям віком до 12 років заборонено в Норвегії та Швеції.

Уряд Норвегії купує 1000 копій кожної нововиданої книги, і поширює їх серед публічних бібліотек.
Прапор Норвегії має такий вигляд:

Останні дослідження Світового Аудиту 2012 року Показати, що Норвегія займає перше місце у світі за рівнем свободи преси; 4 місце за рівнем демократії (після Фінляндії, Швеції та Данії)

Норвежці вважають себе винахідниками сучасного гірськолижного спорту. Перші вигнуті лижі були розроблені в районі Телемарк, у південній частині Норвегії, в 1850 році, а лижні кріплення, які в сучасних доробках відомі, як Rottefella, були винайдені інженером на ім’я Bror With в 1927 році.

Вчені підрахували, що до 2012 року жителі Норвегії 12 разів ставали лауреатами Нобелівської премії, і отримали 3 премії у сфері економіки, 3 у сфері хімії та 2 премії миру. Нобелівська премія щорічно вручається в Осло.

Прибуток від нафтової промисловості та продажу природного газу складає 57% норвезької економіки, і ці сфери приносять третину податкових надходжень.

Осло це одне з найдорожчих міст для життя у світі (за даними дослідницьких груп з Economist Intelligence Unit і ECA International Осло це найдорожче місто для життя в Європі).

У Норвегії знаходиться найбільший льодовик в Північній Європі – Jostedalsbreen.

Автомобільний тунель Laerdal – найдовший у світі дорожній тунель. Його довжина становить 24,5 км.


Норвегія – одна з трьох країн, які формують сучасну Скандинавію. Ця держава, завдяки своєму географічному положенню, має багаті природні ресурси, які дуже ефективно використовуються. Багатства природи, поряд з багатовіковими стараннями норвежців, перетворили цю країну в одну з найдемократичніших і найуспішніших у всьому світі.