День сміху

Члени євроклубу “LIFE” вітають всіх з Днем сміху!!!

1 квітня – день, не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят і тим не менш засів вже десь у глибині підсвідомості, що передається з покоління в покоління як день розіграшів, жартів, сміху, загалом – як найдавніший з професійних свят – День Дурня.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Кожна людина любить «поприколюватися» над ким-небудь, пожартувати або розіграти, але один день в році цим займаються абсолютно всі, від дитини до дорослого, від студента до ділової людини. Але ось чому цей день припадає саме на 1 квітня, точно сказати ніхто не може. На цей рахунок існує кілька версій, одні приписують зародження цього свята Стародавньому Риму, де в середині лютого (а зовсім не на початку квітня) святкувалося свято Дурних. Інші переносять зародження свята в древню Індію, де 31 березня відзначали свято жартів. 1-го ж квітня в стародавньому світі жартували тільки ірландці, та й то на честь Нового року.

Є й версія, за якою цього свята ми зобов’язані неополітанскому королю Монтерей, якому на честь свята з нагоди припинення землетрусу піднесли рибу. Через рік цар зажадав таку саму. Такий же не знайшли, але кухар приготував іншу, вельми нагадує потрібну. І хоча король розпізнав підміну, він не розгнівався, а навіть розвеселився. З тих пір і увійшли в звичай першоквітневі розіграші.

Коли і ким це свято було завезено до нас точно не відомо.

1 квітня 2015 р. відбулося відкрите засідання гуртка «Євроклуб», присвячене Міжнародному дню гумору. Пасевич Ірина (президент євроклубу) ознайомилиа з історією свята, особливостями його відзначення в різних країнах. Цікаві гуморески українських та зарубіжних авторів декламували Биков Олександр, Гуль Вадим, Шисталюк Лілія, Свиридюк Неля. Родзинкою свята гумору став виступ учениці гр.. 32 Пісоцької Олени, призера обласного конкурсу «Усміхнемось щиро Вишні». У залі було весело, тож євроклубівці своє завдання виконали: підняли настрій і собі, і гостям.