Вивчаємо Європу

У відповідності з наказом НМЦПТО Волинської обл. в Ковельському професійному ліцеї в березні – квітні ц.р. було проведено фестиваль “Вивчаємо Європу”.

В навчальному закладі було видано наказ “Про проведення фестивалю “Вивчаємо Європу”.

Кожна навчальна група обрала для вивчення країну Євросоюзу.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Після цього розпочався збір та вивчення матеріалів і підготовка до презентації.

Робота по вивченню обраної країни Євросоюзу проводилась на виховних та інформаційно-просвітницьких годинах, в позаурочний час.

Учні під керівництвом класних керівників, майстрів в/н  та Євроклубу «LIFE» вивчали історію та географію обраних країн, їх економіку та адміністративно-політичний устрій, побут та звичаї  народів, що живуть на їх території, культурні надбання та взаємини з Україною.

Фінал фестивалю відбувся в актовій залі ліцею. Кожна навчальна група розповідала про свої здобутки та презентувала свою країну.

Потрібно відмітити, що учні всіх навчальних груп з захопленням віднеслись до поставленого завдання і презентації були виконані на досить високому рівні. Розповідь про кожну країну переповнена зала зустрічала оплесками. Всі навчальні групи  використали мультимедійні засоби, підібрали яскраві ілюстрації, так що глядачі ніби побували в представлених країнах. Окремі групи досить творчо підійшли до виконання поставленого завдання.

Так окрема група (гр. 22) при підготовці матеріалів про Німеччину звернулась до відомого вченого Веселовського Ярослава Богдановича, зав. кафедрою іноземних мов Тернопільського педагогічного університету, який і супроводжував учнів на всьому шляху по цій країні.

Група 13 звернулася по допомогу до колишньої вчительки ліцею Батраченко Марії Павлівни, яка народилася в Австрії і неодноразово бувала в цій країні.

Група 23 свій коментар під час подорожі по Нідерландах виклали в поетичній формі, по суті створила поему “Про країну тюльпанів”.

Група 22 та 14 представляли на суд глядачів та журі німецькі та англійські національні блюда.

Загалом же на фіналі фестивалю представлялись такі країни: Італія, Франція,  Австрія, Великобританія,  Польща,  Іспанія, Німеччина, Нідерланди, Бельгія,  Великобританія,  Португалія,  Чехія.

І взагалі, фестиваль прийшовся учням до душі і з нового навчального року вони готуються до заочних подорожей по інших країнах Євросоюзу.