День безпечного Інтернету

«В Інтернеті все на відстані витягнутої руки.

 Треба тільки знати, як витягнути руку.»

День безпечного Інтернету 2020 року відзначається 11 лютого 2020 року під гаслом «Разом для найкращого Інтернету»

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

День безпечного Інтернету відзначають щороку. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.

День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів, освітян, педагогів і соціальних працівників, представників індустрії та політиків, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету.

Як долучитись?

  • Діти й молодьможуть допомогти покращити Інтернет, поводячись в онлайні позитивно та ввічливо, захищаючи онлайнову репутацію як власну, так і інших, використовуючи позитивні можливості створення, залучення та поширення контенту онлайн.
  • Кожний і кожна відповідальні за створення позитивного різноманіття онлайн. Ми всі можемо просувати позитив, коректно спілкуючись онлайн та демонструючи повагу до інших, шукаючи позитивні можливості творити та спілкуватись. Ми всі можемо відповідати на онлайновий негатив, повідомляючи про неприйнятний або нелегальний контент.

Учасники євроклубу під керівництвом Оніщук С.Д. долучились до традицій цього дня, розповсюдили інформацію про належне користування Інтернетом та самі розпочали стежити за своїм правописом та діями у соціальних мережах. За круглим столом переглянули:  презентацію та відео, плакат по темі.

«Інтернет – це всього лише інструмент.

 Все залежить від того, хто і в яких цілях його  використовує.»

Created with oQey Gallery
Created with oQey Gallery

Президент євроклубу «LIFE» Панасюк К.Р.