ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО США

  •    У Сполучених Штатах друкує обмежене обігу банкноти величезної конфесії – до 100 000 доларів. Правда, ці законопроекти використовуються лише для внутрішніх перекладів між банками та іншими фінансовими структурами.
  • Хоча більшість американців розмовляють англійською, статус Ця мова не має державної мови. Справа в тому, що в Сполучених Штатах, як правило, немає державної мови через багатонаціональний склад населення країни. Максимальна температура в Каліфорнійській долині смерті, +56 градусів. Територія США. Конопля – Це не вважається препаратом, а лікарською рослиною.
  • У США , У 99% жителів є автомобілі, більшість з них були куплені в кредит. Згідно з деякими повідомленнями, у штатах є більше автомобілів, ніж людей. Наприклад, в Огайо по неділях незаконно купувати чашки у кукурудзи, в штаті Невада ви не можете поцілувати бородатих чоловіків, в Аїхо – рибалити на верблюда та в Техасі – злити зубрів із гвинтівки з другого Підлога готелів.
  • На візитній картці найвідомішого гангстера в історії Америки, Аль -Капоне, було зазначено, що він продавець меблів. Злочинні коміри закінчилися не для барів не для пограбування та вбивств, а за податковими боргами.
  • Корінне населення США — індіанці. За свідченнями істориків, індіанські племена потрапили сюди із Сибіру через Берингову протоку приблизно 12 тисяч років тому. Після європейської колонізації, більшість корінного населення вимерло: у тому числі, через хвороби (віспу, кір).
  • На допомогу з безробіття прожити тут дійсно можна, але дуже скромно. Соціальне житло, що виділяється державою, розташоване в районах, які швидко перетворюються в кримінальні гетто, і жити там небезпечно.
  • За відсотком населення із зайвою вагою Сполучені Штати займають одне з перших в світі місць. Це пов’язано з розміром порцій їжі, яка подається в переважній більшості кафе і ресторанів – вони просто величезні.
  •  США посідають перше у світі місце за кількістю ув’язнених, за гратами там сидить більш 2 млн. чоловік, які утримуються на кошти платників податків. За процентним співвідношенням ув’язнених на душу населення Штати теж попереду всієї планети – близько 640 арештантів на кожні 100 тисяч жителів.
  • Багато хто чув про кумедні американські закони на рівні штатів, на кшталт заборон ковбоям пити віскі на другому поверсі готелю, якщо на них надіті шпори, або заборон викидати оленів з літака, що летить. Просто в США діє прецедентне право, і після різних незвичайних інцидентів нові заборони і правила просто додаються до місцевого зводу законів.
  • Однією з проблем у відносинах США і Мексики є використання вод річки Колорадо, поточної на південь. Американці забирають з неї занадто багато води, так що вона вже не досягає Каліфорнійської затоки, в результаті чого на північних територіях Мексики запанувала багаторічна посуха.
  • Багато хто чув про кумедні американські закони на рівні штатів, на кшталт заборон ковбоям пити віскі на другому поверсі готелю, якщо на них надіті шпори, або заборон викидати оленів з літака, що летить. Просто в США діє прецедентне право, і після різних незвичайних інцидентів нові заборони і правила просто додаються до місцевого зводу законів.
  • Сполучені Штати – єдина розвинена країна, в якій де-факто відсутня безкоштовна медична допомога. Вона як би є, але безкоштовних лікарень мало, і сенсу від них немає. Дослідники якось підрахували, що щорічно близько 45 тисяч американців помирає через відсутність медичної допомоги, тому що вони не можуть заплатити за лікування.

     21 лютого в “ДНЗ КЦПТО” євроклуб “LIFE” провів засідання на тему “Цікаві факти про США”, де  учні поділилися думками,  знаннями та емоціями , переглянули відео-проекти “ Цікаві факти про США ”

Created with oQey Gallery