25 жовтня – Всесвітній день макаронів

 

Щорічно 25 жовтня виробники макаронів і любителі поласувати цією стравою відзначають Всесвітній день макаронних виробів, без яких важко уявити собі сучасну кухню. Людству відомі понад 600 видів макаронів.

Існує понад 600 видів макаронів, відомих людству, і їх назви описують їх форму. Спагеті (“шнури”), вермішель (“маленькі черви”), ротіні (“спіралі”), фузіллі (“мотузки”), тортелліні (“маленькі тістечка”), лінгвіні (“маленькі язички”), кончільі (“мушлі”), феттучіні (“маленькі стрічки”), капелліні (“тонке волосся”). Без цих виробів важко уявити сучасну кухню.

Відомо, що якісні макарони дешевими не бувають, адже для них потрібна хороша мука. Найкращі макарони з твердих сортів пшениці, тому уважно дивіться на упаковку. Має бути написано: «тверді сорти пшениці» або «група А».

Макарони низької якості легко ламаються, тож постарайтеся заглянути всередину упаковки, чи не видно зламаних. У складі справжніх макаронів – вода і мука. Жодних покращувачів, підсилювачів смаку та інших добавок.

Для правильного приготування макарони необхідно не доварювати, тоді вони не дозволятимуть набирати вагу, адже організму доведеться добре попрацювати, щоб розщепити крохмаль, що не прийняв легкозасвоювану форму. Витрата калорій і більш тривале відчуття ситості в цьому випадку гарантовано.

Також важливо, з цим подавати макарони – соуси повинні бути легкими і нежирними, а от м’ясні продукти з пастою краще не поєднувати. Звичні у нас макарони з фаршем або котлетами – прямий шлях до зайвих кілограмів. Тож поєднуйте свою пасту з овочами, морепродуктами або рибою.

Ну й наостанок цікавий факт. Якщо скласти у довжину усі макарони, які з’їдають люди у світі за рік, то це становитиме 600 000 000 км. Цього достатньо, щоб обмотати планету Земля 15 000 разів.