15 грудня в “ДНЗ КЦПТО” євроклуб “LIFE” Круглий стіл на тему «Норвегія. Цікаві місця відпочинку”, де учні поділилися думками по темі, переглянули проект “Місця відпочинку”

  1. Язик Троля (Trolltunga): побачити … і жити з натхненням

Ця природна дивовижа – мрія чи не кожного мандрівника, закоханого в Норвегію. Космічні пейзажі, відкритість вітрам, сувора неприступність і нереальна фотогенічність – ось заради чого піднімаються туристи на виступ скелі Скьеггедаль, що нагадує за формою язик могутнього велетня.

Але норвежці не були б норвежцями, якби не приписали цю «частину тіла» символу країни – казковому тролю.

Найближчий аеропорт до Язика троля – в Бергені. Угорський лоукост “Wizz Air” пропонує прямі перельоти з Варшави від 30 євро в одну сторону (з ручною поклажею). Також можна летіти в Осло, а звідти в Берген – на поїзді. Квиток на нього буде коштувати близько 40 євро.

Найпростіший спосіб роздобути фото на Язику Троля – записатися на організовану екскурсію у туроператора або в місцевому туристичному бюро: дивіться, насолоджуйтеся і шліть селфі нещасним, ще не дістався сюди.

Але врахуйте: вас чекає 5 годин пішого ходу під гору!

2. Кьерагболтен (“камінь-горошина”): коли серце по справжньму йде в п’яти

Люсі-фіорд – чи не найбільша туристична “зірка” серед своїх фьордів- “побратимів”. І справа навіть не в панорамі, що захоплює дух, а в великому кругляку, що застряг між двома прямовисними скелями – К’єрагболтене. Залазять на нього без спеціального спорядження і все: фото просто “порвуть” підписників в Instagram, адже глибина прірви під каменем – тисячу метрів!

Дістатися до “каменю-горошини” на громадському транспорті можна з Осло, Бергена або екскурсійним поромом з Ставангера.

3.Тромсе: для мисливців за північним сяйвом

Місто за Полярним колом називають “душею і серцем” Арктики. Тромсе – ідеальне місце щоб поспостерігати за китами, північним сяйвом та й взагалі – неповторною арктичною природою. Туристів вразить і церква у вигляді айсберга – Арктичний собор.

Щодня по маршруту Осло-Тромсе вилітає до 10 літаків.