«Заочна подорож до Польщі»

Під час засідання євроклубу на тему: «Заочна подорож до Польщі» учасники євро клубу ознайомили присутніх з столицею Польщі- Варшавою (демонстрація фільмів, презентацій). Варшава – це місто у серці Європи, у якому кипить життя. Тут сплітаються історія та сучасність, традиції і дух перемін. Варшава – це місто з характером, сповнене активного руху.

Під час Другої Світової війни Варшава була майже повністю зруйнована, але любов поляків і їхні старання підняли її з руїн. Старе місто було відновлено так сумлінно, що воно – як єдина в світі реконструкція міста – занесено до Списку ЮНЕСКО.

Варшава – це не лише адміністративний центр, де вирує життя. Це також вагомий центр науки, культури та мистецтва. Тут опера і оперета, філармонія, 38 театрів, 41 кінотетр, 48 музеїв і 74 мистецькі галереї.

Варшава – це місто, яке живе у швидкому русі, приймає велику кількість гостей і створює для них комфортабельні готелі, банки, суперсучасні виставкові центри, казино, шикарні магазини, широку солідну мережу послуг. Тут є представництва усіх найвідоміших фірм світу, все, чого душа забажає. Такого вибору як у Варшаві – ще пошукати! Варшава – це справжня західна європейська столиця. Ціни у Варшаві, як на столицю, не вразять українця, який хоч трохи жив у Києві. А в багатьох випадках приємно здивують.

Більшість історичних пам’яток столиці Польщі розташовані вздовж так званого Королівського тракту, який починається в Старому місті і закінчується в Королівських Лазєнках і Бельведерському Палаці. Центром Старого Міста є Площа Ринок з пам’ятником Сирени (символу Варшави) посередині. Тут же численні галереї, кафе, ресторани, кафе під відкритим небом, які притягують туристів. Це також зручне місце для зустрічей; звідси можне вирушити у подорож містом в кінній упряжці.

Неподалік Королівський замок, що знаходиться на Замковій площі, поруч 22-метрова колона Зиґмунда ІІІ Вази, котрий переніс столицю Польщі з Кракова до Варшави.

Одна із улюблених вуличок для прогулянок у Варшаві – це Краківське передмістя. Тут знаходяться більшість костелів, магнатських плациків, найважливіших державних закладів, комплекс корпусів Варшавського університету, Польська Академія Наук, численні пам’ятники. Більшість забудови відноситься до 17-18 століття.

Якщо хочете побачити сучасні найшикарніші магазини, кафе і ресторани – то вам на вулицю Новий Світ (Nowy Świat). Тутешні кам’яниці – це частина з 19 століття, а частина добудованих у 20-му.

Одна із найкрасивіших вулиць Варшави – Алеї Уяздовські (Aleje Ujazdowskie), вздовж якої розташовані іноземні посольства, ботанічний сад, урядові будинки і, звісно, славні Королівські Лазєнки.

Лазєнки – улюблене місце і мешканців Варшави, і туристів. Літом біля пам’ятника Шопену тут відбуваються концерти відомих піаністів, котрі виконують твори видатного композитора. Є в парку також прекрасний Палац на воді, літній амфітеатр, безліч затишних куточків, де приємно гуляти. Цей палацово-парковий комплекс заслужено вважається одним із найкращих у Європі.