В своїй хаті, своя правда і сила, і воля…

Т.Г. Шевченко – національний Герой, символ України, геніальний поет і художник,  пророк, чиї слова не втратили актуальності до сьогодні. В тих правдивих словах – козацька вольниця  і тихе село, крім перемог і біль знедоленого люду. Тому він і не залишає нікого байдужим: українцям припадає до душі, а вороги скаженіють від люті.

Вшановуючи пам’ять Т.Г.Шевченка 15 березня о 15 годині в актовій залі Ковельського центру ПТО відбувся святковий концерт, присвячений його творчості.

У цьому святі брали участь учасники євро клубу. А розпочалося  воно з пісні Данила Крижанівського на вірші Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». Ця пісня-гімн Великого Кобзаря стала своєрідним гімном для українського народу. Тому всі присутні в залі урочисто встали, тим самим вшановуючи пам’ять славетного земляка. Щиро і привітно всіх вітав ведучий літературної кав’ярні Бразінський Михайло. Піднесено й досить майстерно учні декламували вірші поета, його поеми, балади. Прозвучало більше десяти поетичних творів Великого Кобзаря: «Холодний Яр», «Лебедин», «Осія. Глава ХІV», «Лілея», «І мертвим, і живим і ненародженим землякам моїм…» та багато інших.

Яскравими були виступи гуртківців Краснова Олександра (34 гр.), Примачук Юлії (13 гр.), Макарусь Ірини (32 гр.), Кричко Катерини (32 гр.), Сагаля Богдана (25 гр.). Пролунали відомі пісні, написані на слова Т.Г.Шевченка «Думи мої думи…», «Ох не однаково мені…», «Не нарікаю я на Бога».

Досить хвилююче у виконанні Сергія Нігояна звучали рядки з поеми «Кавказ». Хвилиною мовчання глядачі вшанували пам’ять Героїв Майдану, і ще раз повернулися в той пекельний Київ 2014-го,  переглядаючи відеофільм «Шевченко і сучасність».

Нікого не залишила байдужим вистава, яку за поемою Т.Шевченка « тієї Катерини» поставили учні нашого навчального закладу.  Свою акторську майстерність продемонстрували Мороз Віктор (гр.. 22), Сохацький Артур (гр.. 15), ГольцБогдаг (гр.. 14), Сагаль Богдан (гр.. 25). Неперевершено роль Катерини зіграла учениця 13 групи Калюх Наталія.

Глядачам дуже сподобався захід, присвячений видатному українському поетові.  Образ Великого Кобзаря став для всіх близьким і рідним. Присутні захоплювалися любов’ю поета до Батьківщини, красою українського слова, неповторним колоритом кожного рядка з поезії Шевченка.